mittatilausompelu

Mitä on vaatteiden kopiointi ompelimossa?

Mekko teettettynä vanhan pohjalta

Onko sinunkin vaatekaapissasi se tietty suosikkipaita tai -mekko, jonka vedät päälle useamman kerran viikossa. Se luottovaate, joka vain istuu niin kauniisti ja on käyttökelpoinen moneen tilanteeseen? Tai kenties ne täydellisesti istuvat housut, joiden etsimiseen käytit paljon aikaa ja vaivaa. Ongelmana on vain se, että kestävinkin kangas kuluu ja laadukkain lempivaate menettää parhaan teränsä jossain vaiheessa. Vaatteen elinkaarta voi pitkittää hyvällä vaatehuollolla ja paikkaamalla reikiä, mutta ikuisia nämä konstit eivät meidän arkivaatteista tee.

Useimmat ei-standardivartaloiset teistä (kuten allekirjoittanut) tietävät myös, että uuden vastaavan vaatteen löytäminen kaupasta ei ole välttämättä ihan helppoa. Minulle ainakin housujen löytyminen on ollut aina yksi tuskallinen prosessi, joustamattomista paidoista puhumattakaan. Näppärä kotiompelija ratkaisee tilanteen ompelemalla samanlaisen paidan ja ottaa vanhasta paidasta kaavat. Mutta tiesitkö, että ompelimo tarjoaa ihan saman palvelun teille, jotka ette osaa tai ehdi itse ommella? Me Ompelimo Kellossa kutsumme tätä ratkaisua nimellä lempivaatteiden kopiointi.

Miksi kopioida se hyvin istuva vaate?

Kopio vanhasta paidasta

Vaatteen kopiointi on järkevää sekä asiakkaan että ompelimon näkökulmasta. Valmis hyvinistuva vaate nimittäin tarjoaa valmiin kaavan uudelle ja täten vähentää monta vaihetta mittatilausprosessista. Muunmuassa mittojenotto ja välisovitukset jäävät kokonaan tekemättä. Tätä kautta ompelijan työ vähenee ja samalla työn hintakin laskee. Se on ikäänkuin “win-win”-tilanne.

Asiakkaan kannalta edut ovat selvät: saat uuden vaatteen, joka taatusti istuu yhtä hyvin kuin se entinen suosikkisi. Vaate siis takuulla päätyy käyttöön eikä kaapin perukoille niinkuin joillakin huonommin istuvilla vaatteilla on tapana. Saat myös itse valita vaatteen materiaalin, joten sen laatuun voit panostaa halutessasi enemmänkin. Valmisvaatteessa joku on tehnyt tämän valinnan puolestasi.

Mitä ottaa huomioon vaatetta kopioitaessa?

Tärkein seikka vaatteen kopioinnissa on materiaali. Uuden vaatteen kankaan tulee olla ominaisuuksiltaan mahdollisimman lähellä alkuperäisen vaatteen materiaalia. Tässä asiassa voit lainata sekä ompelijasi että kangaskaupan ammattitaitoa. Mikäli kivijalkaliikkeestä ei löydy sopivaa kangasta, ompelimolta voit saada myös vinkkejä netistä löytyvästä valikoimasta. Uuden vaatteen voi teettää myös, vaikkei vielä alkuperäisestä vaatteesta haluaisi luopuakaan eli vaateesta voidaan ottaa kaava leikkaamatta sitä palasiksi.

Uusi pellavamekko vanhan mekon pohjalta

Aina vaatteen ei myöskään tarvitse olla identtiseen käyttötarkoitukseen kuin alkuperäinen. Voit kopioida arkimekostasi juhlamekon tai päinvastoin. Lemppariarkimekkosi pohjalta voidaan loihtia jostain vastaavantyyppisestä materiaalista (trikoomekko jostain yhtä joustavasta neuloksesta) juhlamekko ja saat juhlia pikkujouluja superisti istuvassa ja tutuntuntuisessa asussa. Käy kurkkaamassa meidän videopostauksesta minkälaisia kankaita mm. Oulun Eurokankaassa löytyy tähän tarkoitukseen.

Mitä se maksaa?

Tärkeä kysymys asiakkaalle toki on palvelun hinta. Normaaleista mittatilaustöiden hinnoista saat -10% alennuksen teettäessäsi vaatteen oman vaatteesi pohjalta. Voit käydä tutustumassa nettisivuillamme Ompelimo Kellon hinnastoon.

Meillä ompelimolla on ilmainen palvelu, jonne voit tuoda tämän lempivaatteesi ja sen kopioinnista voidaan antaa saman tien hintatarjouksen ilman mitään ostositoomuksia. Tarjouksen voit pyytää myös sähköpostilla (mieluiten kuvan kera) ompelimokello@gmail.com. Tervetuloa siis rohkeasti kysäisemään mitä se juuri sinun lempparivaatteen uusi versio maksaisi!

Ompeluterveisin,

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *