Yleinen

7 kohokohtaa – Ompelimo Kellon vuosi 2017

Vaikka me ollaankin ompelimolla jo lähdetty täysillä uuteen vuoteen, pysähdytään nyt kuitenkin katsomaan hetkeksi vuotta 2017. Itse nimittäin ajattelen, että meillä nykyihmisillä on monesti liian kiire mennä eteenpäin, jotta voisimme ihan vaan tyytyväisinä ja kiitollisina miettiä sitä, mikä on jo saavutettu. Takapeiliin katsominen on tärkeää jotta voisi muistaa, että kaikki kesken olevat asiat ja jopa ne sydämen salaiset unelmat tulevat vielä jossain kohtaa olemaan kiitosaiheita.

Tämän postauksen teemoja jo sivusimme syksyllä 2017 kirjoitetussa blogipostauksessa, jossa haastattelussa oli “Nainen ompelimon takana ” ja kerroimme Anun oman yrittäjätarinan. Nyt käymme läpi konkreettisia askelia, joita Ompelimo Kellossa on otettu vuonna 2017 ja niitä on riittänyt. Tässä listattuna ne kaikkei merkittävimmät 7 kohokohtaa suunnilleen kronologisesti, olkaapa hyvät rakkaat asiakkaat ja lukijat:

1. Anun ompelijamestarin erikoisammattitutkinto

Anu on suorittanut jo vuosia sitten osan ompelijamestarin ammattitutkinnosta Oulussa. Kuitenkin monia asioita elämässä tapahtui ja vasta viime vuonna suunnitelma erikoisammattitutkinnon loppuunsaattamisesta tuli ajankohtaiseksi. Stadin ammattiopiston kautta löytyi mahdollisuus suorittaa koko erikoisammattitutkinto ja siihen Anu tarttui. Erikoistumisen osa-alueena olivat esiintymisasut ja joustavat materiaalit. Tiukan puristuksen jälkeen tutkinnon viimeinen näyttötilaisuus saatiin keväällä pakettiin  ja kesäkuussa paperit olivat saapuneet postilaatikkoon.

Näyttötyön prototyyppi sovituksessa

2. Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon aloitus

Jottei vaan pääsisi opiskelut loppumaan, Anu aloitti myös 2017 vuoden alussa yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon. Ammattitutkinnon järjestävä taho oli Anuun yhteydessä ja hän päätti tarttua tilaisuuteen opiskella johtajuutta. Aiemmin yrityksessä on ollut johdettavana ainoastaan yrittäjä itse, mutta rekrytointien jälkeen johtamisoppi tulee tarpeeseen. Lisäksi opiskelu tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua toisten yrittäjien kanssa ja myös samalla kirkastaa oman yrityksen strategiaa.

Kirjoittajan huomioina mainittakoon, että Anuhan on jo ihan mahtava esimies. Silti koulutuksen myötä uutta ja entistä ehompaa siis tiedossa meille alaisille myös johtamisrintamalla 🙂


3. Uusi täysiaikainen työntekijä ja oppisopimuskoulutus

Helmikuussa 2018 yksi Anun tavoitteista toteutui, kun hän palkkasi rinnalleen ompelimolle taitavan huipputyypin Reetan. Tuntitöitä Reeta oli jo tehnyt aiemminkin, mutta helmikuusta lähtien täysiaikaisesti. Reeta on itseoppinut ja kokenut kotiompelija, mutta sen lisäksi syksystä lähtien on myös opiskellut oppisopimuksella kohti virallista ompelijan perustutkintoa.4. Ompelijasi.fi-blogi ja kolmas työntekijä

Elokuun alussa ompelimon tiimiin tuli mukaan myös allekirjoittanut osa-aikaiseksi bloggaajaksi ja sosiaalisen median sisällöntuottajaksi. Kuten Reetankin, myös minut Anu kirjaimellisesti haki kotoa töihin, josta en voisi olla kiitollisempi. Enemmän blogin alkumetreistä löydät meidän ihan ekasta postauksesta: Uusi blogi – uudet kujeet?

Syksyn ja talven aikana olemme myös kunnostautuneet videotuotannon saralla jonkin verran. Erityisesti vanhojenpäiväpukuihin liittyvää materiaalia ja myös tyyliasioita julkaisimme videomuodossa. Kuvanlaatu jäi monen videon osalta vähän harmittamaan, mutta sielläkin sisältö olkoon kuningas. Toivottavasti hyödyitte meidän vinkeistä. Kaikki videot löytyvät youtube-kanavaltamme. Sinne julkaistaan myös tulevat videot, joten kannattaa liittyä seuraamaan.


5. Pukeutumisneuvojan opinnot

Hengästyttävä opiskelutahti kiihtyi loppu vuotta kohden. Aloitimme nimittäin myös koko ompelimon naisten voimin Järvenpään Keudan järjestämät pukeutumisneuvojan opinnot etänä täältä Oulusta. Vuoden 2018 kevääseen jatkuvat opinnot ovat siis pukeutumisneuvojan erikoisammattitutkinnon osa ja lisäävät meidän ammattitaitoamme auttaa teitä asiakkaita myös pukeutumisen saralla.  Opintokokonaisuus sisältää muunmuassa värien käyttöä pukeutumisessa, erityyppisten vartalojen pukemista, etikettipukeutumista. Monenlaiset käytännönharjoitukset kuuluvat myös osana opintoihin. Niitä olemmekin jo useaan otteeseen keskenämme toteuttaneet ja jatkamme ahkerasti, koska tekemällä oppii parhaiten. Joulukuussa arvoimme myös parille asiakkaalle stailaushetken ompelimolla, josta raportoimme myöhemmin lisää.

Ompelimo Kellon tytöt

 

6. Löydä tyylisi-kurssi

Pukeutumisneuvonnan opinnot poikivat heti alkumetreiltä paljon ideoita. Yksi niistä oli pukeutumiseen ja tyyliin liittyvä moderni kirjekurssi, jonka lanseerasimme loppusyksyllä. Tämä n. 5 viikkoa kestävä kurssi sai yllättävän positiivisen vastaanoton ja olimme kertakaikkisen ilahtuneita ihmisten innosta avata jokainen sähköpostitehtävä ja myös kurssin lopuksi saamastamme palautteesta. Kurssipalautteita ja kurssikuvauksen voitte käydä lukemassa “Löydä tyylisi”-kurssin sivuilta.

Kurssi oli ilmainen ja näin on tarkoitus myös olla jatkossa. Seuraavan kurssin toteutus on tulossa alkuvuodesta, joten pysykäähän linjoilla ja kuulolla. Tiedotamme kurssille ilmoittautumisesta tammikuun aikana facebookissa ja instagramissa.


7. Haukiputaan toimipiste

Loppuvuosi oli myös tapahtumarikas, sillä Ompelimo Kellon toimintakenttä laajeni myös ihan fyysisesti. Anun mielessä pitkään muhinut toinen toimipiste avattiin silloin Haukiputaalle. Haukiputaan Ompelimo Kellon toimipiste sijaitsee osoitteessa Kirkkotie 2 Haukiputaan keskustassa. Avajaiset juhlittiin joulukuun ensimmäisellä viikolla glögin ja piparien kera ja tällä hetkellä toimipistettä luotsaa Reeta. Samat ompelupalvelut, samoihin aukioloaikoihin ovat siis tarjolla nyt kahdesta osoitteesta.

 

… Ja tarina jatkuu

Myös kuluva vuosi 2018 on alkanut uusilla asioilla. Olemme lisänneet Ompelimon palveluvalikoimaan pukeutumisneuvonnan. Käy lukemassa lisää ensimmäisestä palvelustamme: “Pukeudu eduksesi-tyylihetki”. Meidän uudenvuoden lupaus onkin, että kehitämme itseämme ja palvelupakettiamme edelleen. Blogissa juttuja on tarkoitus viedä yhä enemmän pukeutumisneuvonnan ja tyylin suuntaan, koska se kiinnostaa juuri nyt meitä. Toivottavasti myös teitä 🙂

Kirjoitettuna vuosi 2017 tuntuu melkoisen vaiherikkaalle vai mitä sanotte? Mitä sinä toivoisit ompelimoltasi tai ompelijasi.fi-blogilta tulevana vuonna? Kuulisimme mielellämme ajatuksianne ja ideoitanne.

Tervetuloa mukaan uuteen vuoteen 2018 myös täällä blogissa,

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *