Pukeutumisneuvonta

Katse hihoihin ja helmoihin – pukeutumisen mittasuhteet

Oletko koskaan ajatellut, että  mielikuvituksella ja pienillä korjausompeluilla, nykyinen vaatekaappisi voisi puhjeta kukkaan? Tässä teille rakkaat lukijat muutamia vinkkejä, mihin kannattaa pukeutumisessa kiinnittää huomioita ja mitä asioita niissä sinun “ihan kivoissa”, mutta vaatekaapissa pölyttyvissä vaatteissa on todennäköisesti pielessä.

Pue vaatteesi kunnolla!

Otsikko voi tuntua itsestäänselvyydeltä. Tottakai vaatteet puetaan päälle, mutta vaatteen pukeminen on muutakin kuin vain niiden päälle laittamista. Hihojen kääriminen, lahkeiden asettelu ja mahdollinen kääriminen, huivin sitominen jne ovat asioita, jotka täytyy tehdä ajatuksen kanssa, jotta asukokonaisuutesi olisi joka kerta huoliteltu. Suomalaisten pukeutumiskulttuuri on vielä kovin nuorta ja kaikkia näitä ulkonäköön liittyviä asioita pidetään jotenkin jopa paheksuttavana. Mutta nyt annamme sinulle luvan käyttää aikaa asujen suunnitteluun. Ole oman elämäsi stylisti ja anna mennä!

Muista pukea vaatteet päälle ajatuksella. Ero voi olla näinkin suuri lähes samoilla vaatteilla

Korjausompelu kunniaan

Sinullakin on varmasti vaatekaapissasi edelleen vaatekappale jos toinenkin, jotka eivät vain syystä tai toisesta näytä parhaalta mahdolliselta päälläsi, vaikka niistä tykkäisitkin periaatteessa. Väri on oikea ja mallikin, mutta joku asia saa vaatteessa ei vaan toimi. Teimme omia stailauksia ompelimolla ja mm. Sinikan hameet todettiin liian pitkiksi hänen mittasuhteilleen. Kaikista hameista siis lyhennettiin 2-3 cm ja pienestä muokkauksesta huolimatta ero on merkittävä, vai mitä sanotte?

Hameen helman kriittiset sentit ratkaisevat!

Juuri ennen tämän postauksen kirjoittamista yksi asiakkaistamme kertoi, että meillä korjausompelussa käytettämänsä takki on nyt hänen lempitakkejansa. Aiemmin se oli seissyt komerossa pölytttymässä. Kyse ei ollut suuresta muutoksesta, mutta sen merkitys oli valtava. Onko sinunkin vaatekaapissasi potentiaalisia lempivaatteita, joissa on muutamia senttejä liikaa helmassa ja ehkä hihan istuvuuttakin voisi parannella?

Kaappaa siis mukaasi ne hieman muokkausta kaipaavat vaatteet ja suuntaa ompelimolle tai pistä oma ompelukone laulamaan. On aina kuitenkin eettisempää korjata vanhaa kuin ostaa aina uutta!

Jaamme täällä blogin puolella myös osan meidän Löydä tyylisi-sähköpostilistalle lähtevistä vinkeistä. Mikäli haluat kaikki vinkit suoraan sähköpostiisi käy liittymässä postituslistalle tästä:
Ihanaa tyylikevättä toivottavat,

Ompelimon tytöt
Anu, Sinikka ja Reeta

P.S. Tiesithän, että meillä Ompelimo Kellossa on sellainen palvelu, että voit tulla korjausompelujesi kanssa tänne ja voimme katsoa yhdessä mitä niille voisi tehdä. Tämän palvelun käyttö ei sido sinua mitenkään vaan voit itse sitten päättää jätätkö vaatteesi meille korjattavaksi!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *