juhla-asut

Top 5 – kevään 2018 juhlapukumuoti

Keväisten juhlavaatteiden sesonki on muutaman kuukauden päästä täällä. Tänään siis kurkistellaan juhlavaatesesongin trendikattausta erityisesti meille naisille. Vasta toki juhlittiin penkkareita ja vanhojenpäiviä, mutta kevät menee nopeasti eteenpäin ja kohta koittaa aika valkoisille lakeille ja myös muille kesäisille juhlille, kuten rippijuhlille ja ihanille häävastaanotoille.

Olen poiminut kevään 2018 trendeistä muutamia sellaisia, joiden olen jo havainnut tai uskoisin vaikuttavan tulevaan juhlakauden vaatemuotiin. Toki klassiset värit ja linjat ovat aina toimivia, mutta jos haluaa näyttää ajankohtaiselta, jotain näistä voi poimia omaan juhlakauden lookkiinsa mukaan. Kuvia löydät Pinterestin puolelle kokoamastamme ja vielä päivittyvästä Kevät-kesä 2018 trendit – kansiosta.

 

 

1. Pastellisävyt

Pastellien tulo keväällä ja kesällä ei yllätä ketään. Kuitenkin ne tuntuvat olevan yksi kauden tärkeimmistä trendeistä, koska näkyivät niin monen suunnittelijan näytöksissä. Jos haluat olla supertrendikäs valitse laventelinsävyinen mekko, tosin vikaan ei mene muillakaan pastelleilla 🙂 Pastellisävyt ovat ihania ja sopivat monelle suomalaiselle todella hyvin. Ne pukevat hyvin myös vanhempaa naista, kunhan valitsee klassiset leikkaukset asuunsa. Mm. Katri Helena on hyvä esimerkki siitä, miten tyylikkäältä pastellisävyissä voi näyttää juhlissakin, vaikka ei olisikaan enää parikymppinen.

 

 

2. Röyhelöt ja höyhenet

Röyhelöitä ja höyheniä olivat kansainväliset muotinäytöslavat pullollaan kevät-kesä 2018 muotia esiteltäessä. Suunnittelijoiden versiot ovat usein meille tavallisemmille vaatteiden kuluttajille hieman övereitä. Silti vain vähän jompaa kumpaa elementtiä juhla-asussa, voit saada aikaan trendikkään efektin. Voisitko vaikka päivittää vanhan kotelomekon helmaan tai hihoihin röyhelön? Ja rohkeampi lisäisi helmaansa niitä höyheniä 🙂

 

3. Musta-valkopilkut

Mustavalkoisia pilkkuja eli polka dot-kuvioita näkyi myös paljon kevät-kesä muodin näytöksissä. Tämä kuvio onkin todellinen klassikko ja itse ainakin yhdistän kuvion omissa mielikuvissani 50-luvulle ja pin up-tyttöihin. Kuitenkin se sopii myös meille ei-niin-fiftareille, koska malliksi voi valita jotain muuta kuin kellohelmaa. Pilkullisen mekon hankinta on aina ajankohtaista juhliin, tänä keväänä se on myös trendikästä.

 

4. Kukkakuviot

Kukkien näkyminen vaatteissa keväällä on ehkä yhtä odotettavissa kuin pastellit. Silti listaan ne tähän, koska kaupojenkin juhlavalikoimissa niitä jo näkyy ja myös ihan arkivaatteissa. Eli kukkamekko on todellakin kevään juhlien hitti! Monenlaiset kukat ovat nyt ajankohtaisia hempeistä pastellisista voimakkaisiin suuriin kukkakuvioihin. Kukkamekko sopii myös farkkutakin tai biker-takin kanssa stailattuna arkisempaan käyttöön. Oiva valinta siis monipuolisuutensa vuoksi myös.

 

5. Haalari eli jumpsuit

Itse olen ihastunut tähän jo muutaman vuoden jatkuneeseen haalaritrendiin. Mielestäni juhlavammasta materiaalista valmistettu haalari toimii todella hyvin juhlavaatteena, jos se asustetaan juhlavilla kengillä ja koruilla. Haalari juhlissa vaatii ehkä vähän asennetta, mutta mikäli uskallat sen vetää päällesi ja kantaa asenteella, olet varmasti juhlien tyylikuningatar 🙂

Lähde: flickr.com

 

Itse odottelen jo innolla, josko tänä vuonna mikään kesäinen juhlakutsu löytäisi tiensä meidän postilaatikkoon. Juhla-asujen stailaaminen ja suunnittelu on mun lempipuuhaa. Onko sinun keväässä tulossa juhlia, johon olis asun tarvetta?

Juhlallisin miettein,

 

P.S. Etkö koskaan löydä sopivaa mekkoa kaupasta? Ei hätää, sen voi myös teettää meillä! Anu ihan vastikään teki asiakkaalle tämän ihanan juhlamekon, koska imetystarpeet täyttävää täydellistä mekkoa ei löytynyt kaupasta. Kurkkaa siis meidän mittatilausompelujen hinnastoon. Samaan hintaan ompelija kartoittaa vartalosi parhaat puolet ja vähän myös värimaailma sekä suosittelee juuri tarpeesi täyttävää mekkoa.

Ompelimon asiakkaalle mittatilaustyönä tehty, imetyksen mahdollistava juhla-asu

P.P.S. Onko sulla jo kiva mekko, mutta haluaisit päivittää sitä vähän trendikkäämmäksi. Muistathan, että voit tuoda vanhan juhlavaatteesi meille ja voimme antaa sinulle ilmaisen hinta-arvion siitä, mitä sen muokkausompelu maksaisi. Se ei sido sinua ostopäätökseen 🙂

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *