juhla-asut, Pukeutumisneuvonta

3 eettisempää tapaa löytää valmistujaismekko

Juhla-asun hankkiminen valmistujaisiin on nyt monen mielessä, vaikka Oulussa lumi peittääkin edelleen maan. Keväiset ylioppilasjuhlat ja valmistujaiset sekä muut perhejuhlat lähestyvät ja samalla asukokonaisuuksia pohditaan myös kuumeisesti. Haluamme tarjota teille tuleville valmistuville ja myös juhlien vieraille kolme tapaa pukeutua eettisemmin tuleviin kevään ja kesän juhliin. Voisiko sinun mekkosi löytyä tänä vuonna jonkun muun kaapista tai jopa omastasi?

Kevään juhlapukutrendeihin pureuduimmekin jo aiemmin postauksessa: Top 5 – kevään juhlapukumuoti

1. Tuunaa vanha mekko tai vaikka tanssiaismekko

Löytyykö varastosta mummon vanha juhlamekko tai vaikka äidin hääpuku? Voisiko näistä kenties muokata upean ja uniikin asun tuleviin valmistujaisiin? Jotkut uudistavat myös vanhojentanssipukunsa lyhentämällä helman polvipituuteen ja tällöin mekosta tulee toimiva myös ylioppilasjuhliin. Pitkät iltapukumaiset asut eivät nimittäin ole sopivia päiväjuhliin. Silti lyhentämällä vanhojenmekkosi voit silti käyttää sitä jo-hyvin-istuvaa asuasi toiseenkin kertaan, kuten ao. kuvan asiakkaamme päätti tehdä.

Lyhennytä vanhojentanssimekkosi ylioppilasjuhliin – eettistä, kaunista ja toimivaa juhlamuotia parhaimmillaan!

 

Taitava tarttuu tähän tuunausompeluhaasteeseen itse. Jos ompelu ei ole vahvin lajisi, voit tuoda mekkosi ompelimolle. Meillä tehdään todella paljon muokkausompeluja ja vaatteiden muodistamisia. Ompelimolla toimii myös ilmainen palvelu, jonne voit tuoda muokkausta kaipaavan vaatteesi ompelijan arvioitavaksi uudistuksia varten. Ompelijasi ideoi mitä vaatteelle voisi tehdä ja antaa siitä hinta-arvion, ilman ostositoomusta!

2. Järjestä juhlapukuvaihtarit

Kaikilla meillä on kaapissa se muutaman kerran käytössä ollut juhlamekko. Enää se ei oikein inspiroi itseä, mutta on silti todella kaunis ja käyttökelpoinen. Ehdotankin siis, että tulevat valmistuvat leidit järjestävät kaveripiirissä juhlapukuvaihtarit! Hyville juhla-asuille saadaan lisää käyttökertoja ja vaikka vaate ei olisikaan uusi, se on sitä aina uudelle käyttäjälleen. Vaihtareina voi olla myös asusteita kengistä juhlalaukkuihin ja koruihin. Ja samalla voitte toimia toinen toistenne henkilökohtaisina stylisteinä. Hauskaa ja käytännöllistä ja ennenkaikkea eettistä ja ekologista 🙂

 

3. Teetä mekko

Vaikka ketjuliikkeet ovat ihania mekkoja pullollaan, niiden valmistukseen käytetty työvoima ei ehkä ole sieltä eettisimmästä päästä. Mikäli siis haluat, että pukusi valmistaa ihminen, joka tekee sen hyvissä työoloissa ja mahdollisimman eettisestä materiaalista, on mittatilausompelu hyvä vaihtoehto. Lisäksi saat juuri sellaisen asun kuin haluat, joka istuu päällesi joka puolelta. Juuri sinun muotoihisi ja käyttötarpeeseesi suunniteltu asu tuo tärkeään päivääsi vielä vähän lisää itsevarmuutta ja voit rauhassa keskittyä tärkeimpään eli juhlimiseen. Juhla-asun teettämiseen voidaan soveltaa pitkälti samaa prosessia kuin hääpuvussa. Voitkin siis käydä lukemassa vinkkiä mittatilausompelun teettämiseen aiemmasta postauksesta: Hääpuvun teettäminen mittatilaustyönä – 6 tärkeää askelta

Keksitkö vielä jonkun hyvän ja eettisen tavan valmistujaismekon hankintaan? Vinkkaa siitä muillekin kommentoimalla tätä postausta. Meitä ompelimollakin aina kiinnostaa hyvät vinkit vaatteiden uudelleenkäyttöön. Ensi viikolla palaamme vielä tähän päivän polttavaan juhla-asu aiheeseen. Pysy siis kuulolla!

 

Juhlatunnelmissa,

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “3 eettisempää tapaa löytää valmistujaismekko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *