Pukeutumisneuvonta

Kevään 2018 takkitrendit

Trendiasiat onkin olleet jo moneen otteeseen tapetilla täällä blogin puolella. Joko ootte lukeneet vaikkapa tämän postauksen kevään juhlamuodista?

Top 5 – kevään 2018 juhlapukumuoti

Silti halusin vielä käsitellä trendien näkökulmasta mulle itselle yhtä rakkainta vaatekappaletta. Eli miltä näyttää kevät 2018 takkitrendien osalta? Tässäpä neljä poimintaa kevään takkitrendeistä. Kokosin taas myös Pinterestiin takkitrendit 2018 taulun, josta voit käydä myös poimimassa omia suosikkejasi ja ideoita omiin kevättyyleihin:

1. Trenssi – nahkaisena tai ruutukankaasta?

Trenssi ja trenssi, vuodesta toiseen. Tämä kevättakkien ehdoton kuningatar on itseasiassa alunperin ollut brittisotilaille suunniteltu sadetakki ja sitä käyttivät myös ranskalaiset sotilaat 1. maailmansodan aikaan. Ei ihan tuorein trendi siis. Mutta silti: niin se vaan naiset kuulkaa menee, että trenssi on aina varma valinta kevättakiksi, vaikka trendit vaihtuisivatkin. Satsaa siis hyvään yksilöön, kun hankit trenssiä. Klassinen beige ei koskaan ole pois muodista, joten jollekin riittää, kun vanhan takin pesee tai pesettää, niin kevät saakin jo tulla. Jos miehelläsi on kiva trenssi, voit ottaa sen myös käyttöön, koska ylisuuret boyfriend-henkiset trenssit ovat myös kova juttu nyt keväällä.

Klassinen beige trenssi on varma valinta vuodesta toiseen. Kuva: WIkipedia

Materiaaleissa tänä keväänä trendikkäin trenssin käyttäjä valitsee kuvioksi ruudut tai materiaaliksi nahkaa. Eli vanhat nahkatrenssit kannattaakin kaivaa sieltä mummolan vintiltä esille. 70-luvun klassikko on taas in! Mikäli haluat olla trendikäs yksivärisessä trenssissä, voit myös valita sesongin pastelliväreistä oman lempparisi. Ehdottomasti trendikkäin niistä kuitenkin on laventeli 🙂

 

2. Kevyt villakangastakki

Tämä on omalle silmälleni yksi lempparitrendeistä eli kevyet villakangastakit. Näistä takesita näkee paljon myös ihan vuorittomia versioita, jotka ovat todella monikäyttöisiä. Talvella niitä voi käyttää jakkutyyppisesti myös sisätiloissa. Farkkujen kanssa siitä saa rennomman kaupunkiasun ja asialliseen paitaan ja vaikka hameeseen yhdistettynä takki on bisneskelpoinen. Erityisesti pastelliväreissä nämä ovat niitä kevään tärkeitä trenditakkeja. Harkitse siis tällaisen vaatekaapin monitaiturin hankkimista tänä keväänä!

 

3. Pitkä farkkutakki

Tämä trendi on mulle itselle vielä hieman sulattelussa, vaikka olenkin farkkutakkien ystävä. Jokatapauksessa tämä on varsinkin nuorempien ja trenditietoisten pukeutujien vaatekaapin kulmakiviä tänä keväänä. Monenlaisia malleja olen nähnyt, mutta tärkeintä lienee, että takki olisi lantion peittävä, joka on muutoin ihan perusfarkkutakin näköinen, pidempi ainoastaan. Vaikka olenkin vastahakoinen, totuus kuitenkin on, että  farkkutakki, kuten trenssikin, on kevättakkien ehdoton klassikko. Sen voi pukea monenlaisiin asukokonaisuuksiin ja farkkutakit katukuvassa ovat kyllä taattu keväinen tuulahdus. Trendikkäin pukeutuja valitsee pitkän ja vielä hieman kulutetun version tästä klassikosta.

 

4. Kasarijakkutrendi – ruutuja ja pastelleja näkyvissä tälläkin rintamalla

Rouva Trump näyttää mallia miten pastellinsävyinen kasarijakkupuku stailataan

Muistatko vielä ne jakkujen hervottomat olkatoppaukset ja ne olkatoppaukset, jotka vielä LISÄTTIIN rintsikan olkaimien alle, kun vaatteessa olevat ei riittäneet? Itse muistan turhankin hyvin, joten en ehkä ole (vielä) kovin innokkaasti tempautunut mukaan tähän kasarijakkutrendiin 😉 Jokatapauksessa nämä kunnon toppauksilla varustetut jakut ovat tehneet vahvan comebackin, halusin tai en. Sanottava on kuitenkin, että tässä uudelleentulemisessa hartialinjat ovat ONNEKSI selkeästi maltillisempia. Olenkin tässä jo koittanut mieltäni uudistaa ja testailla, josko antaisin kuitenkin tällaiselle jakulle mahdollisuuden.

Onko muita, jotka ei meinaa päästä yli kasarikammosta? Vai joko innolla olette lähteneet näitä trendejä pukeutumiseen sisällyttämään? Trendikkäimpiä kuoseja tässäkin takissa on se ruutu tai ne pastellit edelleen. Jos haluat olla todellinen edelläkävijä valitse asuusi myös housut samasta kankaasta.

Jos siis mummollasi tai äidilläsi on tallessa vanha kunnon olkatoppauksilla varustettu ysäri- tai jopa kasarijakku, niin sen voisi nyt helposti tuunata tai tuunauttaa päivän trendeihin sopivaksi. Taitava ompelee itse ja muut voi tuoda takkinsa vaikka meille Ompelimo Kelloon. Takkien modifiointi on yksi meitä eniten työllistävistä ompelutöistä. Tiesithän, että suurin osa vanhemmista vaatteista on tehty myös paremmista materiaaleista kuin tällä hetkellä kaupoista löytyvät tuotteet. Kannattaa siis todella kaivella niitä mummojen vaatekaappeja ja jäämistöjä aarteiden toivossa 😀 Vanhan muokkaus on myös aina se ekologisempi vaihtoehto!

Muistathan myös, että meillä ompelimolla on ilmainen palvelu, jonne voit tuoda muokkausta kaipaavan vaatteesi ompelijan arvioitavaksi uudistuksia varten. Ompelijasi ideoi mitä vaatteelle voisi tehdä ja antaa siitä hinta-arvion, ilman ostositoomusta!

 

Entäs sinä rakas lukija? Minkälainen on sinun kevättakkisi tänä vuonna? Pitäydytkö klassisemmassa vai revitteletkö kunnolla trendeillä?

Ihanaa trendikevättä toivottaen,

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

1 thought on “Kevään 2018 takkitrendit

  1. Itse kävin ostamassa beigen Gil Bretin trenssi- tyyppisen takin, jossa kaulusta saa pidettyä mukavasti pystyssä. Eipä ole tullut ostettua 10 vuoteen uutta takkia kevääksi.
    Kiitos ihanista postauksista, näitä on ilo lukea😊.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *