Pukeutumisneuvonta

Kesä on tullut – kääri lahkeet!

Näin kesän kynnyksellä tarjoamme teille tyylivinkiksi jotain helppoa ja nopeaa eli KÄÄRI LAHKEET! Vinkki voi kuulostaa yksinkertaiselta ja liiankin helpolta, mutta se oikeasti toimii ja on kokeilemisen arvoinen. Halusimme innokkaasti jakaa tätä käärimisen ilosanomaa teille enemmältikin, joten teimme taas Pinterestiin aiheesta taulun:

Miksi sitten kannattaa kääriä? Tässä neljä syytä miksi tämä nopea ja yksinkertainen kikka saa usein asun näyttämään paremmalta:

 

1. Asun ilme kevenee

 

Nilkat paljastamalla saa asuun helposti ja nopeasti keveyttä. Jos tuntuu, että jalkasi “katkeavat” liian moneen kertaan lahkeet käärittäessä, voit valita esim. nuden väriset kengät käärittyjen lahkeiden kaveriksi. Niillä saa kivasti pituusilluusioa sääriin. Myös korkkarit toimii, jos vain pystyt niitä käyttämään.


Hyvä yleisohje vaatteiden pukemisessa on, että paljasta ihoa kannattaisi jonkin verran olla näkyvissä, jotta vaatteet eivät hukuta kantajaansa. Se ei tarkoita mitään roiskeläppähameita vaan ihan vaikka nilkat tai käsivarret tai esim. vähän decoltee:ta on useimmiten riittävästi.

 

2. Kiinnostavuutta tylsään asuun

 

Joskus aamulla kiireessä valitun asun elementit ovat aika tylsiä. Kuitenkin jopa ihan perus t-paita ja farkut saavat paljon lisää kiinnostavuutta vain pelkällä lahkeiden kääntämisellä. Testaile tässäkin eri levysiä käänteitä ja valitse itseäsi eniten miellyttävä look.

 

Farkut, korkkarit ja käärityt lahkeensuut tuovat särmää asuun. Lähde: Wikipedia

 

Myös monien edelleen suosimissa boyfriend-tyylisissä farkuissa lahkeiden kääntäminen on ihan ehdoton juttu. Tosin tämä kikka toimii kyllä monenlaisiin lahkeenleveyksiin. Myös lepattavat leveät lahkeet voi taitella lahkeensuusta kapeammaksi halutessaan tällä kikalla!

 

3. Vanhat housut uusiokäyttöön ja trendien aallonharjalle

 

Monesti vuosia vanhat housut voivat saada uudenlaisia mittasuhteita ja uuden tyylin pienellä lahkeiden taittelulla. Jopa suorat housut saavat rennon ilmeen, jos lahkeet käärii.

Tämä on myös mahtava tapa testata miten viihtyisi vajaamittaisissa housuissa, joita on nyt tosi paljon myynnissä. Eikä maksa mitään. Trendien seuraaminen ja testaaminen ei useinkaan ole rahasta vaan enemmän oivaltamisesta kiinni. Tutki siis housuvalikoimaasi uusin silmin 🙂

 

4. Erityisesti O-vartalon mittasuhteet tasapainottuvat

Erityisesti omenavartaloiselle lahkeiden kääriminen on ehdottoman hyvä vinkki. O-vartaloisella nimittäin nilkat ja ranteet ovat useimmiten kauniit ja kapeat, joten niitä kannattaa tuoda esiin. Toki tämä toimii aivan yhtä kivasti muillekin vartalotyypeille, mutta O-vartalolle tätä voi suositella erityisen lämpimästi.

 

 

Milloin EI kannata kääriä?

 

Joka tilanteeseen lahkeiden kääriminen ei tietenkään sovi. Jos haluat näyttää asialliselta, lahkeiden kääriminen ei ole hyvä idea. Tiukkaan bisnespukeutumiseen ja muutenkin asiallisuutta vaativiin tilanteisiin tämä tyylivinkki ei siis sovellu. Suomessa sellaisia tosin on aika vähän.

Toinen asia, joka kannattaa huomioida on, ettei kääri joka paikkaa, toisin sanoen vaikka hihoja ja lahkeita, paremman tyylin toivossa. Yliyrittäminen pukeutumisessa näyttää myös usein hassulle. Jos siis olet jo kääräissyt hihat, lahkeiden kääriminen saattaa olla liikaa. Eli yksi rentouttava elementti asussa useimmiten riittää, riippuen toki tyylistä mitä tavoitellaan. Peili on paras mittari siitä mikä on sopivasti käärimistä ja mikä liikaa.

Nyt sitten vaan testailemaan erilaisia lahkeenpituuksia ihan vaan käärimällä. Toki edelleen saa tulla housuja lyhennyttämäään myös meille ompelimolle. Mutta silläkin uhalla, että kääriminen vie meiltä lahkeenlyhennystöitä, suosittelemme kokeilemaan tätäkin tyylivinkkiä 🙂

Aurinkoisia kevätpäiviä toivottaa,

P.S. Lahkeiden kääriminen toimii myös miespuolisille tyyliniekoille. Kato vaikka:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *